საიტი მუშაობს სატესტო რეჟიმში

(ძველი ვერსია)
eng
facebook
youtube
twitter icon
linkedin icon

ბიოტექნოლოგია


1.    აგროკულტურების წარმოების პრინციპები /Principles of Grop Production


1.1.    კორახაშვილი ა., გაიდამაშვილი მ.  აგრობიოტექნოლოგია: სამაგისტრო პროგრამა გამოყენებითი ბიომეცნიერებები. თბ.,  2012.  თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი  900001298132 
1.2.    საქართველოს სანიმუშო სასოფლო-სამეურნეო პრაქტიკის კოდექსი. თბ.,  2007. თსუ-ს ბიბლიოთეკის  ბარკოდი  900001658175
1.3.    ჩხაიძე გ. მცენარეთა ფიზიოლოგია. თბ.,  2003,  პოლიგრაფისტი. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001475323

 

2.    ადამიანისა და ცხოველთა ფიზიოლოგია/Human and Animal Physiology


2.1.    იოსელიანი თ. ადამიანის ფიზიოლოგია: კუნთოვანი და ნერვული სისტემები. თბ.,  2001, ოცდამეერთე. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900000759872
2.2.    იოსელიანი თ. ფიზიოლოგია ( ვისცერალური სისტემები). თბ.,  1996, სიახლე. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900000942843 

 

3.    ბიომრავალფეროვნება / Biodiversity 


3.1.     გეგეჭკორი არნოლდ, შეთეკაური შ., მურვანიძე მ. ბიომრავალფეროვნება და კონსერვაცია. თბ.,  2011, tempus. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი  900001297972
3.2.     კომარნიცკი ნ.ა., კუდრიაშევი ლ.ვ., ურანოვი ა. ა. მცენარეთა სისტემატიკა. თბ.,  თსუ 1973. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900000943462
3.3.    ჟორდანია რ.,  ხერხემლიანთა ზოოლოგია: Veztebrate  zoology = Зоология позвоночных. თბ.,  თსუ 1997. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900000936346 
3.4.    ქაჯაია გ.,  გარემოს დაცვის ეკოლოგიური პრინციპები:  Ecological Principles of Environment Protection. თბ.,  თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900000743033 
3.5.    ყურაშვილი ბ. უხერხემლოთა ზოოლოგია. თბ., განათლება, 1994. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900000936362  

 

4.ბიოლოგიური ექსპერტიზა სასამართლო პრაქტიკაში / Forensic Biology 


4.1.ცერცვაძე თამარ. ბიოლოგიური ექსპერტიზა: (სალექციო კურსი). თბ., 2012. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001806345 

 

5.ბიოტექნოლოგია / Biotechnology 


5.1.თიმენი უილიამ ჯ., პალადინო მაიკლ ა. ბიოტექნოლოგიის შესავალი. თბ.,  თსუ 2015. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001702404
5.2. ტომპსონ & ტომპსონი. გენეტიკა მედიცინაში. მეშვიდე გამოცემა. თბ.,  თსუ 2008. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი  900001701755
5.3.ძნელაძე დ.  ბიოტექნოლოგიის კვლევის თანამედროვე მეთოდები და აპარატურა. თბ.,  თსუ 2011. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001298029 

 

6. ბიოქიმია / Biochemistry 


6.1. კოშორიძე ნ.  ბიოქიმია. თბ.,  თსუ 2013.  თსუ-ს  ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001452777
6.2. კოშორიძე ნ. ზოგადი ბიოქიმია. თბ.,  თსუ. 2008. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001283011
6.3.კოშორიძე ნ., ჭიპაშვილი მ., მენაბდე ქ.  პრაქტიკული ბიოქიმია. თბ.,  თსუ. 2009. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900000942636 

 

7.    გენეტიკა და მოლეკულური ბიოლოგია 1 / Genetics and Molecular Biology 1 


7.1 ლეჟავა თეიმურაზ. ადამიანის გენეტიკა. თბ.,  თსუ. 2007. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი  900001307129 
7.2    ლეჟავა თეიმურაზ. ადამიანის გენეტიკა: ზოგადი ნაწილი (სალექციო კურსი). თბ.,  თსუ. 1989. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900000729946 
7.3.    ლეჟავა თ., ჯოხაძე თ., ჯანგულაშვილი ნ. სამედიცინო გენეტიკა მოლეკულური გენეტიკის საფუძვლებით. თბ.,  თსუ 2011. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001470347
7.4.    შათირიშვილი ა., დვალიშვილი ნ.  ზოგადი გენეტიკა. თბ.,  ილიას სახ. უნ. 2015. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი  900001811672  

 

8. გენეტიკა და მოლეკულური ბიოლოგია 2 / Genetics and Molecular Biology 2 


8.1. გორდეზიანი მ. მოლეკულური ბიოლოგია. ნაწ. 1. თბ.,  2009. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900000942458
8.2.    ლეჟავა თ., ჯოხაძე თ., ჯანგულაშვილი ნ.  სამედიცინო გენეტიკა მოლეკულური გენეტიკის საფუძვლებით. თბ.,  თსუ 2011. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001470347
8.3.    ჯოხაძე თ. გენეტიკა 2 (სალექციო კურსი). თბ.,  2016. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001766259
8.4.    Gerald Karp. Gell and Molecular Biology. Hoboken, John Wiley & Sons, inc. 2002.  თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001296992 

 

9.    დაავადებათა ბიოლოგიური საფუძვლები / Biological Basis of Disease 


9.1.    გენეტიკა მედიცინაში. მეშვიდე გამოცემა. ტომპსონ & ტომპსონ. თბ., თსსუ, 2008. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001701755
9.2. კოტრიკაძე ნ. დაავადებათა ბიოლოგიური საფუძვლები: (სალექციო კურსი). თბ.,  თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001661480 
9.3    ყიფიანი ვ. ზოგადი პათოფიზიოლოგია. ტ. 1. თბ.,  2008. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001659587
9.4.    ყიფიანი ვ. ორგანოებისა და სისტემების პათოფიზიოლოგია. ტ. 2. თბ.,  2009. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001701930
9.5.    ჯანელიძე ც. პათოლოგიური პროცესებისა და დაავადებების მედიკო-ბიოლოგიური საფუძვლები (ელ.ვერსია). თბ.,  2012. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001806353 

 

10.    ექსპერიმენტის დაგეგმვა და ანალიზი / Experimental Design and Analysis 


10.1. არჩვაძე ნ., ჩერქეზია ე. კვლევის დაგეგმვა და მეთოდოლოგია. თბ.,  თსუ, 2013. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001458803
10.2.  კისი ჰაროლდ. სტატისტიკა სოციალურ მეცნიერებებში. თბ.,  თსუ 2008. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900000936331 

 

11.    იმუნოლოგია / Immunology 


11.1. ჩიქოვანი თ. იმუნოლოგია: მოკლე კურსი: სახელმძღვანელო. თბ.,  საუნჯე, 2012. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001282580 

 

12.    კვება და ჯანმრთელობა / Nutrition & Health 


12.1. აბდუშელიშვილი გ., დვალი გ. სამკურნალო კვება. თბ., განათლება, 1993. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001658177
12.2. ლაფერაშვილი ქ., ქუჩუკაშვილი ზ. სურსათის უვნებლობა და ხარისხი. თბ.,  თსუ. 2011. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001298095 

 

13. კვების პროდუქტების ბიოტექნოლოგია / Food Biotechnology  


13.1.ადამია ს., წაქაძე დ., კუბლაშვილი რ. ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების ქიმია. თბ.,  თსუ. 2005, თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900000720044 
13.2. ბიოტექნოლოგიის საფუძვლები  (დურმიშიძის რედაქციით). თბ.,  მეცნიერება,  1986. თსუ-ს  ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900000942404 
13.3. გაფრინდაშვილი რ. კვების პროდუქტების ზოგადი ტექნოლოგია. თბ.,  ტექ. უნივ., 2002. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001463346 
13.4. თიმენი უილიამ ჯ., პალადინო მაიკლ ა. ბიოტექნოლოგიის შესავალი. თბ.,  თსუ. 2015.  თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001702403
13.5. კოშორიძე ნ., ჭიპაშვილი მ., მენაბდე ქ.  პრაქტიკული ბიოქიმია. თბ.,  თსუ 2009. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900000942636
13.6. სუბუჯრედული ფრაქციების მიღებისა და შესწავლის მეთოდიკა. (ზ.ქომეთიანის რედაქციით).  თბ.,  2010.  თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900000954033 

 

14.კვების პროდუქტების ბიოტექნოლოგია 2 /  Food Biotechnology 


14.1. ბიოტექნოლოგიის საფუძვლები  (დურმიშიძის რედაქციით). თბ.,  მეცნიერება,  1986. თსუ-ს  ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900000942404 
14.2. გოროზია ილია. საკვები პროდუქტების ბიოტექნოლოგია: სალექციო კურსი: ლექტორის რიდერი. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001807227
14.3. . თიმენი, უილიამ ჯ., პალადინო, მაიკლ ა. ბიოტექნოლოგიის შესავალი.  თბ., თსუ 2015.  თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001702403
14.4. კოშორიძე ნ., ჭიპაშვილი მ., მენაბდე ქ. პრაქტიკული ბიოქიმია. თბ.,  თსუ. 2009. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900000942636
14.5. Kalidas Shetty, Gopinadhan Paliyath, Anthony Pometto. Food Biotechnology. Second edition. New York, CRS Press,Taylor & Francis, 2006. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001807291
14.6. Данилова Т.Е., Тарнуева Н.М. Методическое указание по выполнению лабораторного практикума по биотехнологии. Изд.во ВСГТУ, Улан-Уде, ВСГТУ,2006. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001807559

 

15.    კვების  პროდუქტების ბიოტექნოლოგია 3 / Food Biotechnology 3 


15.1. ლაფერაშვილი ქ., ქუჩუკაშვილი ზ. სურსათის უვნებლობა და ხარისხი. თბ.,  თსუ. 2011.  თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი  900001298092
15.2. სარჯველაძე ე., წულაია დ., ქუჩუკაშვილი ზ.  კვების პროდუქტების წარმოების ტექნოლოგია 1. თბ.,  უნივერსალი, 2015. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001712561
15.3. წულაია დ.  კვების პროდუქტების ბიოტექნოლოგია 3: სალექციო კურსი. თბ., თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი  900001463362 

 

16.    კვების პროდუქტების ლაბორატორიული კვლევის პრინციპები / Principles of Food Research Laboratory 


16.1. კოშორიძე ნ. პრაქტიკული ბიოქიმია. თბ., თსუ 2009. თსუ-ს  ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900000942636
16.2.ძნელაძე დ. ბიოტექნოლოგიის კვლევის თანამედროვე მეთოდები და აპარატურა. თბ.,  თსუ 2011. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001298029 

 

17. კვების პროდუქტების წარმოების ტექნოლოგია - 1 (მარცვლეულის, ხილისა და უალკოჰოლო სასმელების წარმოების ტექნოლოგია) Technology of Food Produqtion-1 (Fruit,vegetables, non-alcoholic beverages,cereals) 


17.1. ლაფერაშვილი ქ., ქუჩუკაშვილი ზ. სურსათის უვნებლობა და ხარისხი. თბ., თსუ 2011. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001298092
17.2. სარჯველაძე ე., წულაია დ., ქუჩუკაშვილი ზ. კვების პროდუქტების წარმოების ტექნოლოგია-1. თბ., უნივერსალი, 2015. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001712560
17.3.Food science and food biotechnology: ლექციის კონსპექტი. თბ., CRC Press, 2003. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001807297 

 

18.კვების პროდუქტების წარმოების ტექნოლოგია-2 (ხორცის,ხორცპროდუქტებისა და თევზეულის წარმოების ტექნოლოგია) Technology of Food Prodiction-2 (meath, fish) 


18.1. გაფრინდაშვილი რ. კვების პროდუქტების ზოგადი ტექნოლოგია. თბ.,  ტექ. უნივ. 2002. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001463346
18.2. ლაფერაშვილი ქ., ქუჩუკაშვილი ზ. სურსათის უვნებლობა და ხარისხი. თბ., თსუ 2011. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001298092 

 

19.კვების პროდუქტების წარმოების ტექნოლოგია - 3 (რძისა და რძის პროდუქტებისწარმოების ტექნოლოგია) Technology  of Food Prodiction-3 (Milk and Dairy Production Technology) 


19.1. ლიპატოვი ნ., ცქიტიშვილი ზ. რძისა და რძის პროდუქტების ტექნოლოგია. თბ., საბჭოთა საქ. 1984. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001452426
19.2. ცქიტიშვილი ზ. რძე. თბ., 2007. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001806636 

 

20. კვების პროდუქტების წარმოების ტექნოლოგია -4 (ღვინისა და ალკოჰოლური სასმელების წარმოების ტექნოლოგია)
The technology of Food Production – 4 ( Wine and Alcoholic Beverage Production Technology) 


20.1. კოლეტ ნავარი, ფრანსუაზ ლანგლადი. ენოლოგია, თბ.,  LAVOISIER ,2004. თსუ-ს  ბიბლიოთეკის ბარკოდი  900001639475 
20.2. ჯანხოთელი გრიგოლ. მეღვინეობა. თბ.,  მერანი-3, 1999. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001640051 

 

21. მიკრობიოლოგია და ვირუსოლოგია / Microbiology and Virusology 


21.1. გაჩეჩილაძე ნინო. ზოგადი მიკრობიოლოგია და ვირუსოლოგია  (ელექტრონული სალექციო კურსი). თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი  900001283214  

 

22. მცენარეთა ფიზიოლოგია / PLANT PHISIOLOGY 


22.1. ჩხაიძე გ. მცენარეთა ფიზიოლოგია. თბ.,  პოლიგრაფისტი. 2003. თსუ-ს  ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001475323 

 

 23. სამედიცინო მიკრობიოლოგია და ვირუსოლოგია / Medical Microbiology and Virology 


23.1. ბოცვაძე ე. ინფექციური დაავადებები. თბ.,  კაბადონი. 2000. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001282605
23.2. გაჩეჩილაძე ნინო. იმუნიტეტი ინფექციების მიმართ. თბ., თსუ, 2012. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001283215 

 

24. სამეცნიერო მონაცემთა ანალიზი  / Scientific Data Analysis 


24.1. ჰაროლდ კისი. სტატისტიკა სოციალურ მეცნიერებებში. მესამე გამოცემა. თბ.,   თსუ. 2008. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900000750980 

 

25. სასოფლო-სამეურნეო რესურსების მდგრადი განვითარება Sustainable Development of Agricultural Resourses


25.1. კორახაშვილი ა,. გაიდამაშვილი მ. აგრობიოტექნოლოგია. თბ. 2012. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001298144 

 

26. უჯრედის სასიგნალო სისტემები / Cell signaling 


26.1. ჩერქეზია  ელენე. უჯრედის სასიგნალო სისტემები: Cell Signaling. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი  900001647725 

 

27. ფარმაკოლოგია / Pharmacology 


27.1. ხარკევიჩი დ.ა.  ფარმაკოლოგია.  თბ.,  2008. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი  900001306823 

 

28. ქიმია /  Chemistry 


28.1. გიორგაძე ქ., ლეკიშვილი ნ. ზოგადი და არაორგანული ქიმია. ნაწილი 2. თბ.,  2010. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001777316 
28.2. ლეკიშვილი ნ., გიორგაძე ქ. ზოგადი და არაორგანული ქიმია, ნაწ. 1.თბ.,  თსუ 2010. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი  900000703680 
28.3. სამსონია შ., ადამია ს. ორგანული ქიმიის საფუძვლები. თბ.,  თსუ 2000. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 90000942105
28.4. Ахметов  Н. С.  Общая и неорганическая химия. М., Высшая школа, 1988. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001453948
28.5. Петров А.А., Бальян Х.В.  Органическая Химия. М., 1981. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი  900000957039

 

29. შესავალი სურსათის უვნებლობასა და ხარისხის უზრუნველყოფაში Introduction in Food and Quality Assuranc 


29.1. ლაფერაშვილი ქ.,  ქუჩუკაშვილი ზ. სურსათის უვნებლობა და ხარისხი. თბ., თსუ 2011. თსუ-ს ბიბლიოთეკის ბარკოდი 900001298093